راهنماها

معرفی رشته ماشینهای الکتریکی

رشته های ماشین های الکتریکی شامل مباحث ساخت و تعمیر انواع ترانسفورماتورها، الکتروموتورهای 3 فاز، تکفاز، موتورهای DC و مولدهای کوچک است.

تمام کشورهای صنعتی و نیمه صنعتی هم در زمینه تولید و هم در زمینه تعمیر و نگهداری نیاز به فارغ التحصیلان ماهر و به روز در این رشته دارد.

سطح آموزشی مهارت ها

هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی و اختیاری یک استاندارد مهارت شغلی را در طول دوره تحصیلی خود خواهند گذراند. این استاندارد و توانایی های آن عبارتند از:

استاندارد تعمیرکار ماشین های الکتریکی درجه 2: پس از گذراندن دوره های آموزشی هنرجوی این رشته می تواند از عهده سیم کشی و نصب تجهیزات مدارات الکتریکی پایه و وسایل حفاظتی، شناخت ترانسفورماتورها و سیم پیچی ترانسفورماتورهای تک فاز، شناخت موتورهای آسنکرون سه فاز و تعمیر و سیم پیچی آنها، شناخت موتورهای تک فاز و سیم پیچی آنها، راه اندازی موتورهای آسنکرون 3 فاز و تک فاز با کلیدهای دستی و شناخت قطعات الکترونیکی برآید.

*آینده تحصیلی و شغلی

هنرجویان علاقه مند به ادامه تحصیل در این رشته پس از گذراندن دوره متوسطه می توانند در رشته های تعمیر ماشین های الکتریکی، برق صنعتی و سایر رشته های مرتبط در مقطع کاردانی در دانشگاه های فنی وحرفه ای، جامع علمی ـ کاربردی و آزاد اسلامی ادامه تحصیل دهند. همچنین با توجه به سه ساله شدن دوره تحصیلی هنرستان ها، هنرجویان می توانند در مقطع کارشناسی در رشته های مرتبط ادامه تحصیل دهند.

زمینه کاری و اشتغال در این رشته بسیار گسترده و وسیع است. هنرجویان این رشته پس از گذراندن استانداردهای این رشته و کسب مهارت لازم می توانند با حداقل سرمایه یک کارگاه کوچک در رشته تحصیلی خود احداث نموده و زیر نظر نظام صنفی کشور، زمینه خود اشتغالی و کارآفرینی خود را فراهم کنند.این کارگاه می تواند به صورت یک کارگاه تولیدی کوچک یا کارگاه تعمیری باشد. همچنین با عقد قرارداد با شرکت های خصوصی و دولتی در زمینه تعمیر و بازپیچی الکتروموتورها، ترانسفورماتورها و مولدهای کوچک مشغول به کار شوند.

همچنین به عنوان اپراتور کنترل کیفی، کارگر ماهر، تکنسین متخصص و یا کارگر فنی ماهر رفع عیب، در خطوط تولید ماشین های الکتریکی به کار گرفته شوند. کارخانه های بزرگ کشورمان از جمله موتوژن، ایران ترانسفو، جمکو، شرکت مپنا، الکتروژن و… نیاز دائمی به کارگر ماهر این رشته دارند.

مواد درسی رشته ماشینهای الکتریکی

ردیفعنوان درستعدادواحدتوضیحات
1تعمیرکار ماشینهای الکتریکی درجه 228هنرجو در این مهارت با مبانی الکتریسیته ،برقکارعمومی،رسم فنی عمومی و تخصصی و فلزکاری در سال دهم و با ترانفورماتور و بازپیچی موتورهای تکفاز و سه فاز و انواع ماشینهای الکتریکی در سال یازدهم آشنا می شود
2راه اندازی پمپ های صنعتی5هنرجو در این مهارت با انواع پمپ های صنعتی و نحوه استفاده آنها در سال دهم آشنا می شود
3مونتاژکار و نصاب تابلوهای برق صنعتی7در این مهارت هنرجو با نحوه ساخت تابلوهای برق صنعتی و مدارات آن آشنا می گردد
4استاندارد مهارت اختیاری5اختیاری
 
دروس شایستگی های فنی (مهارت)
ردیفنام درستعداد واحد
1تعلیمات دینی (دینی، قرآن و اخلاق) 12
2عربی، زبان قرآن 11
3فارسی 12
4زبان خارجی 12
5 جغرافیای عمومی و استان شناسی2
6تربیت‌بدنی 12
7الزامات محیط کار2
8ریاضی 12
9تعلیمات دینی (دینی، قرآن و اخلاق) 22
10 عربی، زبان قرآن 21
11 فارسی 22
12 زبان خارجی 22
13 تاریخ معاصر2
14 تربیت‌بدنی 22
15 انسان و محیط‌زیست2
16 تفکر و سواد رسانه‌ای2
17 کارگاه نوآوری و کارآفرینی3
18 مدیریت تولید2
19 تعلیمات دینی (دینی، قرآن و اخلاق) 32
20 عربی، زبان قرآن 31
21 فارسی 32
22 علوم اجتماعی2
23 تربیت‌بدنی 32
24 سلامت و بهداشت2
25 آمادگی دفاعی3
26 مدیریت خانواده و سبک زندگی2
27 اخلاق حرفه‌ای3
دروس عمومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *